marți, 13 aprilie 2021

Boileau-Narcejac la ed. Crime Scene Press




D'entre les morts / Vertigo / Sueurs froides


 BOILEAU NARCEJAC,Vertigo, Editura Crime Scene Press, Seria autorilor francezi,2020, 192 p., trad.Delia Tuica, 17,67 lei


Roger Flavières a fost politist, dar teama lui de inaltimi l-a facut sa dea gres intr-un caz pe care-l ancheta si a condus la moartea colegului sau. Acum, trebuie sa intre din nou in rolul detectivului: un vechi prieten il roaga sa-i urmareasca sotia, Madeleine, care in ultima vreme se comporta extrem de ciudat. Cu inima indoita, Flavières accepta.

Plasate intr-un decor parizian din ajunul celui de Al Doilea Razboi Mondial, masinatiunile diabolice ale unei femei vor schimba definitiv soarta tuturor celor implicati in ancheta.

Roman ecranizat in 1958 de Alfred Hitchcock (Prez.edit.)

==============================================================================

Boileau Narcejac, Cea care nu mai era, Editura: Crime Scene Press, Anul aparitiei:2020, 16,49 lei

Fernand Ravinel, un reprezentant de vanzari cu o existenta banala, pune la cale impreuna cu amanta lui sa-si ucida sotia. Miza: o polita de asigurare mai mult decat generoasa. Dar cand trupul fara viata al consoartei dispare si Ravinel primeste o scrisoare semnata chiar de ea, realitatea si halucinatiile se amesteca intr-o combinatie patologica.

Acest roman clasic al literaturii noir franceze a fost adaptat de Henri-Georges Clouzot in filmul Les Diaboliques, pelicula care l-a inspirat pe Alfred Hitchcock  Psycho.(Prez.edit.)

============================================================================

Boileau-Narcejac est la signature commune de Pierre Louis Boileau (Paris, 28 avril 1906 - Beaulieu-sur-Mer, 16 janvier 1989) et Pierre Ayraud, dit Thomas Narcejac (Rochefort-sur-Mer, 3 juillet 1908 - Nice, 7 juin 1998)

=============================================

Alte aparitii la ed. Crime Scene Press






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu